Trådløft

Trådløft er en kosmetisk operasjon som kan benyttes for å redusere begynnende aldersforandringer i ansiktet. Metoden er et enklere, raskere og rimeligere alternativ enn tradisjonell ansiktsløftning.

Trådløft er en raskere og enklere kosmetisk operasjon for å motvirke begynnende aldringstegn i ansiktet og halsregionen sammenlignet med større inngrep innen plastisk kirurgi som ansiktsløft og mellomansiktsløft.

Inngrepet er egnet til behandling av begynnende hengende hud i ansiktet og kjevepartiet, og mindre rynker og furer i huden. Ved å feste deler av huden ved hjelp av innlagte tråder, oppnår kirurgen en replassering og løfting av huden som gir deg et yngre og mer ungdommelig preg.

Siden trådløft er en betydelig mindre omfattende operasjon enn ansiktsløftning, er både arrdannelse, tilhelingstid og risiko for bivirkninger også lavere. Behandlingseffekten og varigheten av trådløft anses derimot som laver enn ved ansiktsløft.

Hvordan utføres Trådløft?

Etter først en grundig samtale og undersøkelse, settes lokalbedøvelse i små punkter der tråden skal inn og ut. Tråden har små knuter og “mothaker” som gjør at den enkelt kan trekkes under huden i èn retning men ikke den andre. Dermed kan man stramme huden over tråden og når man så slipper huden – da henger den der! Etter så å ha strammet trådene og fått det resultatet man ønsker, klippes endene korte og forsvinner under huden.

Bivirkninger og komplikasjoner

Bivirkninger og komplikasjoner ved trådløft er sjeldne og få. Man kan imidlertid få forbigående ubehag, blåmerker, hevelse de første dagene.

Etter et trådløft

Du bør være forsiktig med å gape høyt, vri hodet og ligge med ansiktet ned i puta de første ukene.  Effekten av trådløftet er forventet å vare ca 3-5 år.

Dr Bondevik på Facebook