Sculptra, "ansiktsløft uten kirurgi"

Sculptra er et såkalt poly lactic acid (en melkesyrevariant), som ved injeksjon i huden fører til en nydannelse av bindevevet. Denne behandlingen volumiserer bindevevet som fører til langvarig effekt, ca 2-4 år.

 

 Hva er Sculptra?  

Det aktive virkestoffet i Sculptra er melkesyre (PLLA) som finnes naturlig i kroppen, og er et 100 % biokompatibelt og biologisk nedbrytbart injeksjonsmateriale som naturlig stimulerer kroppen til å produsere mer av sitt eget kollagen. Resultatet er et fyldigere, glattere og mer ungdommelig og naturlig utseende med færre synlige linjer, rynker og folder. I motsetning til tradisjonelle fillere varer Sculptra-resultatene over to år. 

 

Hvordan gjennomføres behandlingen? 

Behandlingen foregår i to omganger. 

Sculptra er et pulver i ampulle som blandes med sterilt vann og bedøvelse, deretter får du innstikk med en sprøyte med en tynn nål, først i tinningen, deretter langs kinnbenene. Etter ca tre til fire uker fortsettes behandlingen, nå til begge midtre kinn, nasolabialt (fra nese til munnvik) og hake.  

Etter hver behandling får du en lett massasje, og du får en hjemme-massasje-instruks. Du er litt hoven rett etter behandlingen, men dette gir seg vanligvis dagen etter. Ved vedvarende hevelse skal du kontakte oss for evt å få noen dagers kur med kortisontabletter (Prednisolon), men det er ekstremt sjeldent at dette skjer. 

 

Hvordan virker Sculptra? 

Sculptra er formulert som mikropartikler av melkesyre (Poly-L-lactid acid: PLLA), og er blandet i sterilt vann når det injiseres. Blandingen settes under huden, hvor den antas å stimulere fibroblastene og videre kollagenproduksjon etterhvert som partiklene langsomt brytes ned av kroppen. 

Sculptra virker ved å øke volumet i innsunkne områder over tid. Etter behandlingen gir Sculptra® en gradvis og merkbar forandring med et naturlig og ungdommelig ansikt som resultat. I motsetning til andre behandlinger varer Sculptra i over to år. 

 

Kan Sculptra gi komplikasjoner? 

Svært sjeldent, noen oppfatter at små kuler de første ukene etter behandlingen er en komplikasjon. Det er det ikke, Sculptra trenger noen uker til å «jevne seg ut», ikke trykk på kulene, men bare massere som foreskrevet. Man kan få store synlige kuler, men selv de gir seg, dog etter noen måneder. Hvis ikke, kan de behandles med Hyaluronidase. 

Infeksjoner kan forekomme, da vil huden bli veldig rød og væskende – også svært sjeldent.

 

 

Dr Bondevik på Facebook