Co2 Fraxel-laserbehandling

Laserbehandling ansikt og hals

Laserbehandling benyttes for å redusere rynker og aldringstegn i ansiktet, og gi solskadet hud et mer ungdommelig preg. Metoden har hatt en stor utvikling den senere tid og kan i mange tilfeller være et alternativ til vanlig kirurgi.

Laserbehandling gir huden et mer ungdommelig preg ved å redusere rynker og uregelmessigheter i ansiktshuden og gir huden et fastere og mer elastisk preg.

Fraksjonert CO2-laseren gir best resultat på dype rynker, alvorlig solskadet hud, arr, kvisearr, strekkmerker og gir generell hudbedring / rynkereduksjon.

 

Laserbehandling ansikt og hals

 

Laserbehandlingen gir huden et mer ungdommelig preg ved å redusere rynker og utvekster, reduserer aldersforandringer, forbedrer solskadet hud og gjør pigmentflekker mindre fremtredende og reduserer arr etter kviser.

Fraksjonert CO2-lasere er blant de mest virkningsfulle metodene i forbindelse med hudforbedring. Behandlingen gir en fornyelse av hudens øverste hudlag (horncellelaget), samt oppstramming av bindevevet. Laserbehandlingen hjelper huden til å sette i gang collagenproduksjonen som sørger for spenst, fasthet og fuktighet. Nye elastiske fibre blir bygget opp og kollagenet blir stimulert slik at det virkelig er snakk om hudfornyelse. Cellene som bygger opp kollagenet i huden styrkes, og blodsirkulasjonen og oksygenopptaket i cellene øker.

 

 

Hvordan foregår behandlingen?

Forberedelse før behandling

Seks-åtte uker skal du smøre en aktiv krem som heter Pigmanorm , denne inneholder A-vitaminsyre og det blekende stoffet hydroquinon. Hvis du plages med munnsår (herpes) skal du en uke før behandling starte med tabletter som heter Zovirax, disse får du på resept av dr Bondevik. Du skal ikke bruke antibiotikatabletter (Tetralysal) eller Isotretinoin, da de øker solsensibiliteten og kan forårsake forbrenningsskader i huden.

Personer som har gått på Isotretinoin tabletter (tidligere Roaccutan) mot kviser skal ikke behandles med laser før tidligst et halvt år etter avsluttet behandling.

Alle som skal ha fraksjonell laserbehandling bør holde seg borte fra sola 4 uker før behandling. En time før behandlingen får man bedøvelseskrem i ansiktet for å gjøre behandlingen så behagelig som mulig.

 

Etter behandling

Man må man regne med å ikke se veldig "representabel" ut de tre-fire første dagene, du vil hovne opp og flasse allerede dagen etter, men etter en uke vil det hele roe seg. De to-tre første dagene skal du smøre hvit vaselin, deretter skal du bruke et oppsatt kremprogram i to uker.

3. uke

oppfølgingskontroll, en evt endring i kremene framover

2. måned

kontroll to måneder etter behandlingen. Hvis en behandling nr. to er nødvendig, avtales dette.

 

Bruk alltid solkrem faktor 30-50 hver dag i minst seks måneder, gjelder også om vinteren.

 

Kontraindikasjoner

Vi behandler ikke mennesker som har en kjent disposisjon for å få arrdannelser ("hypertrofiske arr") eller har lett for å få pigmentforandringer. Ellers fraråder vi folk med

alvorlig hjertesykdom, nedsatt immunforsvar, betydelig psykisk lidelse eller annen alvorlig sykdom fraksjonell laserbehandling.

Dr Bondevik på Facebook