Sculptra

sculptra2
 Dr. Bondevik har mer enn 10 års erfaring med Sculptra,  er en av svært få leger i Norge som jobber med denne type injeksjonsbehandling
Gir tilbake det tiden har tatt
Over tid mister huden fylde, fasthet og sitt ungdommelige utseende som et resultat av den naturlige aldringsprosessen. Huden blir tynnere, mindre elastisk og løsere med synlige rynker og linjer som resultat. Fettvevet som hjelper til med å fylle ut ansiktet forsvinner også gradvis, og huden henger og rynkes enda mer. Tap av ansiktsvolum kan få ansiktet til å virke smalt og avmagret med innsunkne kinn – og enkelte kan se eldre ut enn de faktisk er.
Sculptra® er en ny generasjon volumøkende injeksjonsbehandling som virker ved å stimulere hudens egen oppbygning av kroppens naturlige kollagen* slik at linjer og rynker glattes ut. Sculptra kan gjøre huden opptil tre ganger tykkere, gjenoppretter tapt ansiktsvolum og gir et fastere og yngre utseende. Volumøkelsen er langvarig og ser helt naturlig ut.Det finnes i dag mange ulike metoder til behandling av synlige alderstegn, men ingen som virker på samme naturlige måte som Sculptra®. Flere leger omtaler Sculptra® som ”ansiktsløft på boks” siden behandlingen stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og gir et naturlig og langvarig skjønnhetsløft uten bruk av kirurgi.
Hva er Sculptra®?
Det aktive virkestoffet i Sculptra® er melkesyre (PLLA) som finnes naturlig i kroppen, og er et 100 % biokompatibelt og biologisk nedbrytbart injeksjonsmateriale som naturlig stimulerer kroppen til å produsere mer av sitt eget kollagen.*  Resultatet er et fyldigere, glattere og mer ungdommelig og naturlig utseende med færre synlige linjer, rynker og folder. I motsetning til tradisjonelle fillere varer Sculptra®resultatene over to år**
*Gogolewski,J Biomed Mater Res. 1993;27(9):1135-1148 ** Vleggaar, Bauer JDrugs Derm2004:3:542-7.
Hvordan virker Sculptra®?
Sculptra® er formulert som mikropartikler av melkesyre (Poly-L-lactid acid: PLLA), og er blandet i sterilt vann når det injiseres. Blandingen settes under huden, hvor den stimulerer fibroblastene og videre kollagenproduksjon etterhvert som partiklene langsomt brytes ned av kroppen. Sculptra® virker ved å øke volumet i innsunkne områder over tid. Etter bare 2 – 3 behandlinger med 4 – 6 ukers intervaller gir Sculptra® en gradvis og merkbar forandring med et naturlig og ungdommelig ansikt som resultat. I motsetning til andre behandlinger varer Sculptra® i over to år*.
*Vlegaar et al. J. Drugs Dermatology 2004; 3 (5): 542-547
Sculptra® injiseres dypt i dermis eller det subkutane laget i huden. Sculptra® fyller umiddelbart ut rynker eller folder som skyldes volumtap.
Sculptra® blir absorbert
Innen få dager vil vanninnholdet i Sculptra® bli absorbert av kroppen og volumtapet vil gjenoppstå. Mikropartiklene i Sculptra® vil deretter starte en naturlig prosess med å revitalisere hudens egen kollagenproduksjon slik at rynker og folder glattes ut.
Fremfor å bruke et fremmed materiale til å erstatte tapt volum, virker Sculptra® helt naturlig ved å stimulere kroppens egen kollagenproduksjon som gir et gradvis og langvarig skjønnhetsløft.
Sculptra