Peeling

Peeling

125849502_small

Kjemisk peeling er velegnet til kosmetisk hudforbedring, som reduserer solskader og rynker. Behandlingen utføres ved påsmøring av en kjemisk væske (trikloreddiksyre).
Jeg har behandlet mange pasienter, og resultatet er ofte veldig bra og varig. Det forutsetter imidlertid at du følger et oppsatt kremprogram før og etter behandling, og er forsiktig med soling.

Følgende peelinger tilbys:

Laserpeel med Co2 Fraxellaser

OBAGI Nu-Derm – Peeling med A vitamin syre og hydrokinon

OBAGI Blue Peel - Peeling med trikloreddiksyre (TCA)

Easy Peel – Peeling med trikloeddilkksyre

Huden utsettes hele livet for ytre påvirkninger, slik som sol, kremer og daglig forurensning fra støv og luft. Samtidig blir vi innhentet av alderen, og inntak av nikotin, medikamenter, alkohol og usunn kost er faktorer som tærer på huden. Rynker, pigmentflekker og solflekker kommer med årene, og huden kan se sliten, grå og trist ut alt for tidlig.

Noen av faktorene kan vi ved egen hjelp eliminere. En sunn livsstil med helsebringende kost (fet fisk, grønnsaker, vann istedenfor brus), kosttilskudd (fettsyrer og antioksidanter), nok søvn, og bruk av solfaktor er positive virkningsmekanismer for huden. Men ofte ikke nok – dessverre.
Vi kjøper dyre preparater som «lover gull og grønne skoger», uten at vi ser noen merkbar effekt. Faktisk gir bruk av fete kremer ved en normalhud en framskyndet aldringsprosess, da disse «kapsler inn» huden. Dessutten kan mange av disse kremene skape kontaktallergi og eksem, i noen tilfeller framprovosere akne hos de med fet hudtype.
Hos oss kan du få tilgang til de beste peelingprogrammer, enten om du velger et ”hjemmeprogram” eller om du ønsker å få utført peelingen av dr. Bondevik. Den beste tiden for behandling er høsten/vinteren, men det kan også utføres om sommeren. Da er det viktig å være spesielt oppmerksom på å bruke høy solfaktor når du er ute, minst faktor 20.
Også inntak av omega fettsyrer, E – og C-vitaminer, A-vitaminer og E-vitaminkrem som en dagkrem, virker beskyttende mot solens skadende stråler.