Botox

Avtalepraksisen (når du har henvisning fra din fastlege) har telefontid 09.00 – 11.00 og 13.00 – 14.00,  tlf 23383320 

DETTE ER IKKE EN HJEMMSIDE FOR OSLO SYD HUDLEGEKLINIKK

Se www.oslosydhudlegeklinikk.no

 

 

DETTE ER EN HJEMMESIDE FOR DR BONDEVIKS PRIVATKLINIKK,( TIDLIGERE DR BONDEVIKS HUDKLINIKK)

477195

 

Er Botox en vanlig behandling?

Botox er et legemiddel som benyttes til behandling av mer enn hundre forskjellige indikasjoner. Det har vært i bruk i Norge siden 1985 med svært gode erfaringer.

Botox er blitt benyttet til svettebehandling i inn- og utland i mange år, og er de senere årene også benyttet til behandling av rynker i ansikt.

Ved Dr. Bondeviks Hudklinikk benytter vi  Botox  i behandling av rynker, ekstrem svette i armhuler, ansikt (panne) og håndflater/fotsåler.

BOTOX er en velkjent behandlingsmetode også mot rynker, behandlingen fører til at dype rynker/furer rundt øyne, panne og mellom øyne («bekymringsrynke») glattes ut. Behandlingen er ufarlig, men vær klar over at omgang med Botox skal kun utøves av lege med erfaring innen kosmetisk behandling. I Oslo er det mange «cowboyklinikker» som behandler med Botox, gjerne av ikke-helsepersonell eller av sykepleier som ikke har en ansvarlig lege tilknyttet klinikken.

 

Botox er effektivt ved behandling av:

  •     Linjer / rynker
  •     Pannerynker
  •     Migrene
  •     Svette i armhuler og panne
  •     Svette i håndflater og fotsåler*

 

Dr. Bondeviks hudklinikk er en av få klinikker som kan tilby svettebehandling i håndflater og fotsåler.
Hvordan virker Botox? Normalt sender hjernen elektriske signaler til muskulaturen slik at musklene trekkes sammen eller beveges. En substans som kalles acetylcholin videresender signalene til muskulaturen. Botox blokkerer utskillelsen av acetylcholin slik at muskelen ikke får beskjed om sammentrekning eller bevegelse. Dette betyr at muskelens aktivitet reduseres eller stoppes etter bruk av Botox. Det samme prinsippet gjelder ved behandling av svette – Botox blokkerer nerveimpulsene til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette.
Vil jeg miste mimikken eller utrykk? Nei. Botox forandrer ikke utseende eller virker unaturlig. Men man vil oppleve at mimikken blir «mildere» i utrykket.
Vil jeg begynne å svette andre steder? Svaret er nei – såkalt kompensatorisk svetting forekommer ikke, Botox virker kun der det blir injisert.
Er behandlingen smertefull? En veldig tynn nål brukes til injeksjonen. Noen rapporterer om lett forbigående ubehag etter injeksjonen. Disse forsvinner normalt etter 1-2 dager. Behandling av fotsåler og håndflater er smertefullt og krever i forkant lokalbedøvelse, gjerne med Xylocain.
Når begynner Botox å virke? Normalt oppnår får du full effekt tre til syv dager etter utført behandling.
Hvor lenge varer effekten av Botox?
Ansiktet
Dette er avhengig av den enkeltes muskulatur. De som har kraftig utviklet muskulatur har normalt en effekt på minimum 3 måneder, mens med mindre kraftig muskulatur kan effekten vare 6-8 måneder måneder. Gradvis vil du merke at effekten avtar.
Svette
Effekten ved svettebehandling er mellom 6-12 måneder . Etter dette kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen og evt. også få behandlet andre områder.
Hvor lenge kan jeg behandles med Botox? Så lenge du responderer på behandlingen og ikke har tegn til allergiske reaksjoner (svært sjelden) kan du fortsette med Botox behandlinger.
Bivirkninger? Mange tusen mennesker over hele verden har fått behandling med Botox uten at alvorlige bivirkninger er konstatert. Det som kan skje, er at doseringen kan bli ujevnt fordelt med den følge at ansiktet blir usymmetrisk. Dette lar seg imidlertid, i ordets rette forstand, rette opp med ekstra injeksjoner. Det alvorligste som kan skje, er at det ene øyet lukker seg (ptosis), en komplikasjon som varer 1-2 uker etter injeksjonen. Risikoen for ptosis er ekstrem liten, og det oppstår ingen bestående men.
Kom gjerne innom, så skal vi se om Botox er den rette behandlingen for deg.
Botox bør ikke brukes under graviditet, amming eller ved bruk av visse typer medisiner.