Ofte stilte spørsmål

Om Privatklinikken

Hvorfor er honoraret så høyt?

Vi driver en helprivat klinikk, uten støtte fra stat og kommune. Derfor må du som pasient betale den totale kostnaden.

Jeg var inne bare i 10 minutter, men måtte allikevel betale full pris?

Det settes av 15 minutter konsultasjonstid, og honoraret er det samme om du er inne 5, 10 eller 15 minutter. Det avgjørende er ikke tidsbruken, men at konsultasjonen gjøres ferdig der du får din diagnose og eventuelle resepter og medisinske råd. Det er helt umulig på forhånd å si hvor lenge en konsultasjon varer.

Honoraret skal ifølge prislisten være kr. 1280,-, men da jeg skulle betale nesten kr. 400,- mer, hvorfor det?

Da har det i tillegg til konsultasjonen vært utført diverse undersøkelse, f.eks. er det tatt en bakterie/virus/sopp-prøve som sendes inn til et laboratorium. Det kan også hende at konsultasjonen har vart i 30 minutter, evt flere problemstillinger. Når konsultasjonstiden er vesentlig lenger enn 15 minutter, kommer det et påslag. Vi henviser til prislisten.

Jeg kunne ikke betale etter en konsultasjon, jeg fikk da en giro og ser at det står påført et girogebyr på hele kr. 95,-, hvorfor det?

Det er i utgangspunktet en uting ikke å betale der og da. Utstedelse av fakturaer medfører et betydelig merarbeid og engasjement av et inkassobyrå. En god del av giroene blir ikke betalt, da oppstår merarbeid med purring og evt inkasso. 

Trenger jeg henvisning ?
Nei. Privatklinikken er et privat helsetilbud og tar ikke henvisning. Time bestilles enkelt online til privathudlege@outlook.com.

Er det lang ventetid?

Nei.

Hvor parkerer jeg?

I parkeringshudet ved Holmlia Senter (3 timer parkering), IKKE ved KIWI, da det her er begrenset parkeringstid.

Dersom du reiser kollektivt, stopper bussen rett ved Helsehuset (linje 77,79,80E,81).

Tog : gå av ved  Holmlia stasjon, ta Ski-toget, avgang hver hel – og halvtime fra Oslo S.

 

Helsehuset er en stor hvit bygning med logo og stor skrift «Helsehuset» – ta heisen opp til 4. etg.

Våre behandlinger – spørsmål og svar :

Hva er Akne?

Akne (kviser) er en betennelsessykdom i huden, lokaliser til hudens talgkjertler som normalt debuterer i puberteten. Acne vulgaris er svært vanlig, spesielt i vestlige samfunn. Sykdommen er primært utløst av hormonelle forandringer, der også kostholdet kan ha betydning hos noen.

Hva er beste behandling for aknehud, produkter eller legemidler?

Det finnes utallige behandlingsalternativer for akne. Noen kan bli bra av å få tilpasset sin daglige hudpleie med de rette produktene, mens andre behøver medisinsk behandling i krem og/eller tablettform for å bli kvitt sitt akneproblem. Akne lar seg behandle med kremer inneholdende benzylperoxid (Epiduo), gjerne i kombinasjon med antibiotika (Tetralysal), såkalte retinoider i kremform er også et alternativ ved moderat akne, f.eks. Airol og ved kraftig akne er ofte den eneste alternativ Isotretinoin tabletter, tidligere Roaccutan.
Hva er forskjellen på Roaccutane og Isotretinoin?

Ingen – Roaccutane er det gamle navnet.

Jeg sliter med arr i huden etter årevis med akneutbrudd. Hva kan hjelpe for dette?

For arrdannelse benytter vi en såkalt CO2 fraxell repair laser – se hjemmesiden.

 

Jeg plages med synlige blodkar i ansiktet, finnes det noen behandling for dette?
Ellmann radiolase har vært benyttet i mange år hos Dr. Bondeviks Hudklinikk og gir en effektiv behandling av synlige blodkar i ansiktet, og i noen tilfeller på lår og legger. Apparatet sender radiobølger gjennom en syltynn nål som stikkes i blodkarene.
En forbehandling med en bedøvelseskrem (Emlakrem, fås reseptfritt på apoteket) ca 2 timer før behandlingen, gjør behandlingen tilnærmet smertefri.

Hva med spindelvevsårer på bena, f.eks etter graviditet og fødsel?

Med skleroterapi blir skjemmende blodårer fjernet permanent. Skleroterapi utføres ved å injisere en blanding av Aethoxysklerol blandet med enten glukose eller saltvann, direkte inn i blodårene. Umiddelbart etter injeksjon vil det behandlede området bli rødt og irritert. Det kan være nødvendig med 1-3 behandlinger, det vanligste er at det holder med en. Passende intervall mellom hver behandling er 6 uker.
De behandlede årene forsvinner først etter en til tre måneder. Sjansen for et vellykket behandlingsresultat er 60-70 %, og da vil den behandlede åre ikke komme tilbake. Det kan selvfølgelig  oppstå nye årer.

Jeg plages med flammende rødhet i ansiktet som blusser opp bl.a når jeg spiser sterk mat eller drikker alkohol. Hva kan dette være?

 Rosacea eller ansiktsrosen er en betennelsessykdom av ukjent årsak som opptrer fra middelalder med  tilbakevendende forløp, hyppigst hos kvinner. Typisk for denne hudlidelsen er at den opptrer midt i ansiktet med kviseliknende utslett med til dels røde hissige områder og tendens til vedvarende rødhet og fremtredende ytre blodkar i ansiktet. Noen ganger kan også nesen bli gradvis større (rhinophym). Man kjenner til kostfaktorer som har direkte innvirkning på sykdommen,  f.eks. alkohol, kaffe og krydder. Sol kan også noen ganger gi forverring.

Finnes det en effektiv behandling for rosacea?

Ja. Den mest effektive behandlingen er tetracyclin tabletter som benyttes i dosering 1-4 tbl daglig, vanligvis 3-4 tbl daglig til å begynne med og 1-2 tbl etter hvert. Behandlingskurene går vanligvis over flere måneder. Tetracyclin skal ikke tas sammen med mat og kan gi noen lysømfintlighet. Alternativt kan erythromycin (EryMax) tbl benyttes. Av lokalbehandling kan Rozex, Soolantra og Mirvaso gel benyttes.

Kan jeg foreta en kosmetisk behandling som en Botox/ Filler-injeksjon under graviditet?

Nei. Kosmetiske injeksjoner som Botox eller Filler bør ikke brukes under graviditet, amming eller ved bruk av visse typer medisiner.

Jeg plages med skjemmende føflekker, hvilke metode er best for å fjerne føflekker, men samtidig unngå stygge arr?

Vår hudlege foretar en nøye undersøkelse av dine føflekker med moderne instrumenter, og på basis av sykehistorie, undersøkelse og praktisk erfaring, kan han informere deg om føflekken kan være et malignt melanom. Men husk – intet er 100% sikkert, og det er din oppgave som pasient i ettertid å følge med føflekken selv, særlig hvis du er i en risikogruppe. Kontakt Privatklinikken ved minste tvil, en flekk som er undersøkt tidligere kan være farlig senere i livsløpet. Pasienter med nyoppdaget malignt melanom blir satt inn et kontrollsystem ved klinikken, med hyppige kontroller som innebefatter grundig undersøkelse og eventuell fjerning av mistenkelig føflekker.

Jeg har tidligere solt med mye og har de siste årene fått en del pigmentflekker i ansiktet og på brystet. Hvordan behandles dette?

Kjemisk peeling er velegnet til kosmetisk hudforbedring, som reduserer solskader og rynker. Behandlingen utføres ved påsmøring av en kjemisk væske (trikloreddiksyre). Hos oss kan du få tilgang til de beste peelingprogrammer, enten om du velger et ”hjemmeprogram” eller om du ønsker å få utført peelingen av dr. Bondevik. Den beste tiden for behandling er høsten/vinteren, men det kan også utføres om sommeren. Da er det viktig å være spesielt oppmerksom på å bruke høy solfaktor når du er ute, minst faktor 20. Dr. Bondevik har lang erfaring med kjemisk peeling og resultatet er ofte veldig bra og varig. Det forutsetter i midlertidig at pasienten følger et oppsatt kremprogram før og etter behandling, og er forsiktig med soling.

Jeg plages med «aldersflekker» som flasser i ansikt, på rygg og bryst. Hva kan dette være og hva kan gjøres?

Vorter, skintags og andre hudutvekster som solare keratoser kan behandles med laser, frysing og kirurgi. Dette er ufarlige (benigne) tilstander som lar seg fjerne med et godt kosmetisk resultat.

Hva regnes som den mest effektive behandlingen mot rynker og slapp hud?

Over tid mister huden fylde, fasthet og sitt ungdommelige utseende som et resultat av den naturlige aldringsprosessen. Huden blir tynnere, mindre elastisk og løsere med synlige rynker og linjer som resultat. Fettvevet som hjelper til med å fylle ut ansiktet forsvinner også gradvis, og huden henger og rynkes enda mer. Tap av ansiktsvolum kan få ansiktet til å virke smalt og avmagret med innsunkne kinn – og enkelte kan se eldre ut enn de faktisk er. Sculptra® er en ny generasjon volumøkende injeksjonsbehandling som virker ved å stimulere hudens egen oppbygning av kroppens naturlige kollagen* slik at linjer og rynker glattes ut. Sculptra kan gjøre huden opptil tre ganger tykkere, gjenoppretter tapt ansiktsvolum og gir et fastere og yngre utseende. Volumøkelsen er langvarig og ser helt naturlig ut. Det finnes i dag mange ulike metoder til behandling av synlige alderstegn, men ingen som virker på samme naturlige måte som Sculptra®. Flere leger omtaler Sculptra® som ”ansiktsløft på boks” siden behandlingen stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og gir et naturlig og langvarig skjønnhetsløft uten bruk av kirurgi.

Det aktive virkestoffet i Sculptra® er melkesyre (PLLA) som finnes naturlig i kroppen, og er et 100 % biokompatibelt og biologisk nedbrytbart injeksjonsmateriale som naturlig stimulerer kroppen til å produsere mer av sitt eget kollagen.*  Resultatet er et fyldigere, glattere og mer ungdommelig og naturlig utseende med færre synlige linjer, rynker og folder. I motsetning til tradisjonelle fillere varer Sculptra®resultatene over to år.

Hvordan virker egentlig Botox?

Botox er et legemiddel som benyttes til behandling av mer enn hundre forskjellige indikasjoner. Normalt sender hjernen elektriske signaler til muskulaturen slik at musklene trekkes sammen eller beveges. En substans som kalles acetylcholin videresender signalene til muskulaturen. Botox blokkerer utskillelsen av acetylcholin slik at muskelen ikke får beskjed om sammentrekning eller bevegelse. Dette betyr at muskelens aktivitet reduseres eller stoppes etter bruk av Botox. Det samme prinsippet gjelder ved behandling av svette – Botox blokkerer nerveimpulsene til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette.

Vil jeg miste mimikken eller utrykk?

Nei. Botox forandrer ikke utseende eller virker unaturlig. Men man vil oppleve at mimikken blir «mildere» i utrykket.

Hvor lenge varer effekten av Botox?

Dette er avhengig av den enkeltes muskulatur. De som har kraftig utviklet muskulatur har normalt en effekt på minimum 3 måneder, mens med mindre kraftig muskulatur kan effekten vare 6-8 måneder måneder. Gradvis vil du merke at effekten avtar.

Bivirkninger?

Mange tusen mennesker over hele verden har fått behandling med Botox uten at alvorlige bivirkninger er konstatert. Det som kan skje, er at doseringen kan bli ujevnt fordelt med den følge at ansiktet blir usymmetrisk. Dette lar seg imidlertid, i ordets rette forstand, rette opp med ekstra injeksjoner. Det alvorligste som kan skje, er at det ene øyet lukker seg (ptosis), en komplikasjon som varer 1-2 uker etter injeksjonen. Risikoen for ptosis er ekstrem liten, og det oppstår ingen bestående men.

Hva er Filler?

Juvederm er en filler bestående av hyaluronsyre. Hyaluronsyre er sukkermolekyler som vi finner naturlig i huden. Den har til oppgave å binde på fuktigheten i  huden slik at huden blir glatt, myk og smidig. Som ung inneholder huden en høy konsentrasjon av hyaluronsyre som resulterer i blant annet et naturlig voum. Når vi blir eldre synker hyaluronsyrenivået, og linjer og rynker blir mer fremtredende.Ved hjelp av Juvederm kan man gjenopprette fuktighetsnivået i huden, jevne ut linjer og rynker, samt øke volumet i ansiktet.

Hvor lenge varer effekten?

Fillers gir umiddelbare resultater, har en virkningstid på inntil ett år, og kan etterfylles så ofte man vil. Det har også forebyggende effekt mot nydannelse og utvikling av rynker. Effekten av Esthelis basic kan vare inntil 12 måneder. Selve behandlingen tar 10-20 minutter, og full effekt oppnås etter ca. 1 uke. Det er ingen problemer med å gå på jobb etter injeksjonen.

Hva er mulige bivirkninger av Filler?
Rett etter injeksjonen oppstår hevelse og lett irritert hud i det behandlede området, men dette avtar vanligvis etter 2 – 3 dager. Det er veldig sjeldent at disse symptomene varer i lang tid. Hvis du kjenner klumper i huden rett etter behandlingen; ikke prøv å trykke de bort med fingeren (selv om det frister). Hvis disse vedvarer utover 3 dager, vennligst kontakt oss FØR du eventuelt prøver å klemme på huden.